שאלות לגבי קליטת ההריון

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

18/05/2018 | 09:06 | מאת: מנסה להיכנס להריון

שלום אני מנסה להיכנס להריון כבר חודש רביעי ללא הצלחה. המחזור שלי סדיר כל 28 ימים. הייתי אצל רופאת נשים שראתה שהכל תקין ושאני אמורה להיקלט ללא שום התערבות. בהריון הראשון לפני 5 שנים נקלטתי מהחודש השלישי. רוצה לציין כמה דברים...לפני שנתיים בעלי עבר ניתוח fistulectomy האם יש לניתוח זה השפעה כל שהי על הזרע? יש לו חשק מיני מוגבר יחסית אינני מרגישה משהו שאינו תקין וגם לא הוא. יש בדיקה ביתית לבדיקת איכות זרע. האם כדאי לנו לבצע? אני מאוד רוצה הריון שני לא מפסיקה לחשוב על זה. ובעוד שנתיים אני אמורה לנסוע לחו"ל לעשות את הדוקטורט. האם ניתן לקבל תרופה שתסייע לי?

18/05/2018 | 10:54 | מאת: פרופ' שחר קול

הניתוח לא אמור להשפיע על הזרע, אך רצוי לבצע בדיקת זרע. אין בדיקה ביתית. יש שירות טוב בכל קופות החולים לנושא.

18/05/2018 | 11:26 | מאת: מנסה להיכנס להריון

רצוי לבצע בדיקת זרע בגלל הניתוח שהיה או בכלל?

18/05/2018 | 11:32 | מאת: פרופ' שחר קול

"לפי הספר" מתחילים ברור פוריות אם לא מושג היריון בתום שנה. בגלל האספקט האישי של התוכניות שלך, רצוי בשלב הזה לבצע בדיקת זרע, שהיא פשוטה וחסרת סיכונים.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית