לאחר 5 החזרות בלסטוציסטים

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

12/05/2018 | 16:40 | מאת: אמא

שלום, יש לי ילד אחד מהחזרה טריה ראשונה שבוצעה לפני ארבע שנים. מאז ביצעתי שלוש החזרות מוקפאים מאותה שאיבה ושתי החזרות משאיבה חדשה. כולם בלסטוציסטים באיכות טובה. מתוך חמשת ההחזרות היה הריון כימי אחד. בכל ההחזרות עובי רירית היה אופטימלי. אולטרהסאונד מקיף והיסטרוסקופיה תקינים. ברקע אנדומטריוזיס וקיסרי. די אובדת עצות אחרי חמש החזרות שנכשלו כשכל הבדיקות נראות תקינות והבלסטוציסטים באיכות טובה, וכיוון שאני מטופלת בחול רציתי להתייעץ- מה עלי לבקש מהרופא לבדוק? האם יש מקום לשנות פרוטוקול? (בהחזרות המוקפאים כולם לקחתי אסטרוגן ונרות פרוגסטרון מהיום הראשון למחזור). אובדת עצות ואודה לעצתכם.

12/05/2018 | 18:46 | מאת: פרופ' שחר קול

לא היגיוני לקחת אסטרוגן ופרוגסטרון מהיום הראשון לקראת מחזור הפשרה. לבדוק שוב נכונות.. לשלול הידרוסלפינקס. לשקול פיפל אמצע שלב לוטאלי לפני מחזור טיפול.

13/05/2018 | 00:34 | מאת: אמא

תודה על תגובתך. תיקון- לקחתי אסטרוגן מהיום הראשון ופרוגסטרון 5 ימים לפני החזרה בכל ההחזרות. אין לי חצוצרות, נכרתו לפני כ10 שנים בלפרוסקופיה להסרת אנדו. ביצעתי פיפל באחת מההחזרות, האם יש טעם לבצע זאת גם אם הרירית מגיעה לעובי יפה ללא פיפל?

13/05/2018 | 10:56 | מאת: פרופ' שחר קול

כן. עשוי לשפר סיכוי ההצלחה. פיפל לא נועד לעיבוי הרירית (בניגוד למיתוס המקובל...)

14/05/2018 | 10:17 | מאת: אמא

תודה רבה על תשובותיך. שאלה אחרונה- האם נהוג לבצע פיפל לפני על החזרה, או שהליך אחד יכול להשפיע למספר חודשים?

15/05/2018 | 08:33 | מאת: פרופ' שחר קול

שבוע לפני הווסת , או אמצע השלב הלוטאלי. גירוי שחלות, או הכנת הרחם למחזור הפשרה, מיד עם קבלת המחזור שלאחר ביצוע הפיפל.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית