מעקב זקיקים ובדיקת דם

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

22/04/2018 | 11:50 | מאת: מאיה

שלום. יום 8 למחזור מהיום השני של המחזור 450 יח' מנופור ואלנובה חד פעמית. לפי הוראות של הרופא מיום שישי התחלתי צטרוטייד. בדרך כלל מחזור סדיר כל 28 ימים. היום בבדיקת דם ומעקב זקיקים: E2-1011 פרוגסטרון-קטן מ-0.8 LH-1.9 שחלה ימנית - מס' זקיקים קטנים מ-10 מ"מ שמחלה שמאלית - זקיק 13 מ"מ + מספר זקיקים קטנים מ-10 מ"מ. עובי רירית הרחם 7.8 מ"מ. טכנאית אמרה לי שלא מודדים את הקטנים. האם זה אומר שצריך לפחות עוד שבוע של זריקות ושאני רחוקה מהביוץ? להפסיק את הצטרוטייד? תודה מראש על התשובה.

24/04/2018 | 08:34 | מאת: פרופ' שחר קול

לא. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי ההמשך, וכן מועד משוער לשאיבה.

25/04/2018 | 10:51 | מאת: מאיה

שלום ד"ר, קודם כל תודה רבה על המענה המהיר והמקצועי. היום הייתי שוב פעם במעקב זקיקים ובדיקות דם. יום ה-11 למחזור. בבדיקות דם: e2 עלה ל-2391 פרוגסטרון נשאר קטן מ-0.8 LH עלה ל-3.9 הבעיה היא במעקב זקיקים. בשחלה שמאלית הזקיק המוביל גדל מ-13 ל-17.8 ויש עוד שניים קטנים לפי טכנאית פחות מ-6 מ"מ בשחלה ימנים זקיק בגודל 9 מ"מ ועוד אחד קטן פחות מ-5 מ"מ. לא ברור לי האם יש התאמה של E-2 לכמות הזקיקים. השאיבה אמורה להיות ביום שישי הקרוב. אבל מה הטעם בשאיבה אם יש רק זקיק אחד ולא בטוח שיש ביציות בתוכו. זה טיפול השני שלי, בטיפול הקודם היה אותו המצב בשחלה שמאלית היה זקיק בגודל 17.8 והוא היה ריק ודווקא בימנית היה זקיק בגודל 9 והיו 2 ביציות והפריה 1 עם עובר יפה מאוד והריון כימי לצערי. העניין הוא שבגלל גילי (עוד מעט בת 45) זה הטיפול האחרון שלי ואני מאוד מאוכזבת וחוששת שגם הפעם זה לא יצליח. אז השאלה היא: 1. איך ייתכן שבבדיקת הדם E-2 עלה ויש רק זקיק אחד מוביל, או שאולי טעות של הטכנאית שהיא מאוד צעירה ולא נראתה לי מנוסה. 2. יש סיכוי שיתר הזקיקים יבשילו עוד קצת עד יום שישי?

25/04/2018 | 14:38 | מאת: פרופ' שחר קול

שכיח מאוד לראות חוסר התאמה בין התמונה הדלה (יחסית) בבדיקת הזקיקים לבין רמות ההורמונים, וזאת בנשים מעל גיל 40. יש להבין היטב ולהפנים את הסיכוי להריון ולידה בטיפול IVF בגיל 45.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית