תזונה מחזור והריון-שאלות

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

02/04/2018 | 16:20 | מאת: ליאור

היי בעקבותהפרעות אכילה וסת נפסקה. כבר בגיל 14 הייתה הפסקה לשנה ואז בגיל 19 ואז בגיל 25. אחרי הפסקה בוסת נטלתי פרימולט נור לפני שנה וקיבלתי מחזור. חודש לאחר מכן קיבלתי טבעי ומאז שוב הפסקה לשנה. לפני 3 חודשים קיבלתי במפתיע עם ביוץ ומאז שוב פעם לא. אני מתחילה לחדוב על הריון בקרוב. האם עליי לעלות במשקל קודם או שאני יכולה להיעזר ברפואה כדי להיכנס להריון ואז לעלות במהלכו? חוששת מקושי בהריון עקב הפסקות וסת והפרעות האכילה. אני בת 28 משרל 47 גובה 163. תודה

02/04/2018 | 18:03 | מאת: פרופ' שחר קול

יש לברר הציר ההורמונלי על ידי פרופיל הורמונלי מלא. מומלץ במקביל לבצע בדיקת אולטרסאונד של האגן: רחם ושחלות.

02/04/2018 | 20:39 | מאת: ליאור

ביצעתי והיה תקין

03/04/2018 | 08:04 | מאת: פרופ' שחר קול

כלומר, יש ביוץ טבעי?

03/04/2018 | 20:50 | מאת: ליאור

פרופיל הורמונלי תקין ואולטראסאונד בלי ממצא לפני 3 חודשים היה ביוץ בודאות לפי אולטראסאונד אבל מאז לא קיבלתי וגם קודם לכן במשך שנה לא הייתה וסת. לפני שנה הייתה וסת פעם אחת עם פרימולט ופעם אחת טבעי.

04/04/2018 | 08:58 | מאת: פרופ' שחר קול

אם אין ביוץ טבעי, משהו לא תקין בציר ההורמונלי. דורש בדיקה. בדיקת א.ס. לא מספקת, יש לוודא ביוץ על ידי הוכחת עליית פרוגסטרון.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית