החזרת מוקפאים פרוטוקול טבעי?

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

24/03/2018 | 13:55 | מאת: מישהי

שלום רב, לפני יומיים בתאריך 22/3 הוחזר לי בלסטוציסט על בסיס "מחזור טבעי". (היה עובר מוקפא בן 4 שהפשירו יום לפני ההחזרה וגידלו במעבדה עד שהגיע לבלסטוציסט). בתאריך 15/3 הזרקתי אוביטרל בשעה 20:00 בערב. החל מתאריך ה17/3 נוטלת נרות אוטרוגסטן פעמיים ביום. (סה"כ 800 מג). כאמור בתאריך 22/3 בבוקר הוחזר לי עובר שהופשר יום קודם (21/3) וגודל עד לשלב הבלסטוציסט. במכתב שקיבלתי לאחר ההחזרה נכתב להמשיך ליטול נרות פרוגסטרון ונכתב גם "פרוטוקול: מחזור טבעי". אני נורא חוששת לגבי רמות האסטרוגן שלי מפני שלא נתנו לי תמיכה גם של אסטרוגן. (כמו פרוגינובה או אסטרופם). בחודש שעבר עברתי החזרה של עובר טרי 5 ימים לאחר השאיבה וההחזרה נכשלה. ככל הנראה מפני שטרם השאיבה התבקשתי להזריק דקפפטיל חד פעמי (ללא אוביטרל), ולאחר השאיבה ניתנה לי תמיכה של פרוגסטרון בלבד ללא אסטרוגן. ופחות מ48 לאחר החזרת העובר החל דימום עקב ירידה חדה באסטרוגן. לכן אני מודאגת שגם הפעם התמיכה לא מספקת אפילו שהפעם ההחזרה הייתה של מוקפא על בסיס המחזור הטבעי. (כלומר לא עברתי שוב שאיבה). האם לא צריך לבדוק שרמות ההורמונים תקינות ושהתמיכה מספקת? מה קורה בגוף מבחינת רמות ההורמונים לאחר החזרת בלסטוציסט? תוכל להסביר מה אמורות להיות רמות האסטרוגן התקינות לאחר החזרה והשרשה מוצלחת? מה הכוונה כשרשום :"פרוטוקול טיפול מחזור טבעי". איך זה שונה מהחזרת מוקפא "לא טבעי"? משמעות המושג "טבעי" לא ברורה לי כי מה טבעי אם נותנים לי פרוגסטרון לפני ההחזרה ולאחריה? מציינת כאן את רמות ההורמונים בבדיקות האחרונות: 14/3 (יום לפני שהתבקשתי להזריק אוביטרל): Lh 4.3 פרוגסטרון קטן מ2, ואסטרדיול 841. 20/3 (יומיים לפני ההחזרה): Lh 7.19 פרוגסטרון 85, אסטרדיול 293. האם לא צריך או רצוי לבדוק את רמות ההורמונים שוב לאחר ההחזרה? מה הסיבה לא לתת תמיכה של אסטרוגן בנוסף לפרוגסטרון? ומדוע בכלל לתת תמיכה כלשהי בהחזרה על בסיס המחזור הטבעי?

24/03/2018 | 15:19 | מאת: פרופ' שחר קול

אסטרדיול אינו חיוני בשלב ההשרשה. אפשר להוסיף אותו - לא מזיק. לא היה מחזור טבעי, שכן הביוץ נשען על HCG, ולא היה "טבעי". בביוץ טבעי עולה LH ויורד לאחר 48 שעות. HCG נשאר בדם ימים ארוכים, ולכן יש טעם להוסיף פרוגסטרון. רמת הפרוגסטרון יומיים לפני ההחזרה היא טובה מאוד. בהצלחה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית