פיענוח תוצאות צילום רחם

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

21/12/2017 | 16:08 | מאת: נעה

שלום, אני ובן זוגי מנסים להכנס להריון. כחלק מהבדיקות שנתן לי הרופא, עשיתי צילום רחם ואלו התוצאות: רחם במבנה תקין . מילוי הומוגני של חלל הרחם . משמאל מעבר ופיזור תקינים . מימין בוצעה הזרקה סלקטיבית לפתח החצוצרה, מודגמת הרחבה סקטואידית של החלק הדיסטלי של החצוצרה עם מעבר ופיזור בהמשך, ההתרחבות נותרת . הומלץ טיפול אנטיביוטי למניעת התלקחות של .PID חשד גבוה לפקטור חצוצרתי מימין אשמח לדעת מה זה אומר על החצוצרה הימנית? מה זה"הרחבה סקטואידית של החלק הדיסטלי של החצוצרה עם"? מה זה PID? אשמח לתשובה, אני קצת לחוצה.

21/12/2017 | 18:58 | מאת: פרופ' שחר קול

החצוצרה מימין כנראה חולה. יש לשקול הסרתה. PID - דלקת חיידקית באגן.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית