שחלות מוגדלות אחרי החזרה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

29/08/2017 | 12:43 | מאת: שירה

שלום, אני בהריון ראשון, שבוע 15+1 אחרי IVF (הוחזר עובר אחד), היה לי גרוי יתר שחלתי קל שהתבטא בעיקר במיימת ובשחלות מוגדלות, הבנתי מהרופא שהשחלות אמורות להתחיל לחזור לגודלן המקורי אחרי שההורמונים מתייצבים סביב שבוע 12, אך אני עדין עם שחלות מאד מוגדלות- כ 10 ס"מ כל אחת, האם זהו מצב תקין או שזה דורש ברור מחודש? האם ומתי הן כן אמורות לחזור לגודלן המקורי? תודה!

08/09/2017 | 07:40 | מאת: פרופ' שחר קול

בשלב זה של ההריון השחלות אמורות לסגת לגודל רגיל. לכן יש מקום לברור.

08/09/2017 | 08:27 | מאת: שירה

תודה, אני כבר בשבוע 16+4 ועדין באותו המצב, מה יכול ליהיות הגורם ומהו הברור שאני צריכה לעשות? הייתי אצל רופא נשים שטען שזה תקין ושאין מה לעשות לגבי זה. אשמח לתשובך, תודה.

09/09/2017 | 16:37 | מאת: פרופ' שחר קול

להתחיל עם בדיקת אולטרסאונד מדודקדת, ולהמשיך משם.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית