ct כליות לאחר איבוד שליטה על השתן -דחוף

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

07/11/2012 | 22:54 | מאת: שלומי

קיבלתי את התוצאות הבאות וזה נורא מפחיד - חייב לציין שאני עדיין ממשיך סדרת בדיקות רק שנוספו כאבי גב ובצד ימין-כלייה "בכליה הימנית הודגמו מס' ציסטות פרה- בוליות עם הרחבה משמעותית של מערכת מאספת כולל אגן הכליה עם רוחב כ- 3.4 ס"מ ,שארית שתן גדולה כ-72סמ"ק ניתן להבחין בשינויים בולטים בכלייה הימנית עם הבחנה מבדלת בין הידרונפורוזיס קשה לציסטות מרובות בחלקן אף פראבלביות .לכן כאבי גב יכולים להיות כתוצא של הכליה הימנית מימין ציסטא קליפתית בקוטר 13 מ"מ קיימת הרחבה קשה של מערכת הגביעים של אגן הכליה הימנית מודאג מאוד נא תשובתך בהקדם

לא כתבת בן כמה אתה וזה חשוב. שארית השתן אינה מרשימה. ההרחבה של הכליה אכן מדאיגה ומצריכה בירור נוסף ע"י אורולוג. האם ראו אבנים ב CT ? אם לא - צריך לבצע מיפוי כליות כדי לשלול היצרות בחיבור בין הכליה לשופכן. בברכה, ד"ר רונן הולנד www.dr-holland.co.il

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות