ערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

14/08/2012 | 11:20 | מאת: ורד

אבי בן 73, חולה פמפיגוס (המטופל בסטרואידים כבר 30 שנה) , סובל מאי ספיקת לב, אי ספיקת כליות, סכרת ועוד. עבר כריתת רגל שמאל מתחת לברך ובוהן ברגל ימין. אושפז ב 6.8.12 עקב החמרה באי ספיקת כליות(קריאטינין 3.77 , אוריאה 391) בפנימית ג' בתה"ש. בבדיקה רקטלית נמושה ערמונית מוגדלת וחלקה הימני נוקשה מאוד. הוכנס קטטר שתן. שוחרר להמשך מעקב אורולוג בקהילה. הצלחנו לקבל זימון למרפאות חוץ בעוד שבועיים. כמה זמן אפשר להיות עם קטטר, בעיקר לאור הסכרת וסכנת הזיהומים הגדולה? האם הוצאת הקטטר תגרום לסיכון הכליות? האם הגוש שנימוש בערמונית מחייב התערבות מיידית ? תודה.

1. אפשר להיות עם קטטר לתקופות ארוכות מאוד אם יש צורך. בדר"כ הכנסת קטטר משפרת את התפקוד הכלייתי ועצירות ועצירות שתן או שאריות שתן גדולות עלולות לדרדר את תפקוד הכליות עוד יותר. 2. הגוש הנימוש בערמונית נשמע חשוד לגידול, אבל ביופסיה עלולה להיות מסוכנת בשלב זה. צריך לזכור שעם מחלות הרקע שאת מתארת, הסיכוי שסרטן הערמונית יהווה סכנת חיים הוא קטן. בברכה, ד"ר רונן הולנד מומחה בכירורגיה אורולוגית www.dr-holland.co.il

15/08/2012 | 21:28 | מאת: ורד

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות