חוסר פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ואין-אונות

08/05/2012 | 23:13 | מאת: מיכאל

שלום רב האם חוסר פעילות גופנית כשלעצמו, ללא מחלות נלוות, עשוי לגרום להפרעה בזקפה? ובנוסף, האם פעילות גופנית אינטנסיבית כמו למשל ריצה עשויה לשפר את איכות הזקפה יותר מאשר פעילות גופנית מתונה כמו הליכה מהירה? בתודה

חוסר פעילות גופנית היא אינה גורם ישיר להפרעות זקפה. אבל - חוסר פעילות גופנית מלווה לעיתים בהשמנה, כושר גופני ירוד, שינויים בבדיקות הדם ואפילו טסטוסטרון נמוך וכל אילו עלולים לגרום להפרעת זקפה. פעילות גופנית אירובית (ובעקבותיה ירידה במשקל, עליה בכושר הגופני) היא טיפול יעיל להפרעות זקפה.

09/05/2012 | 01:30 | מאת: מיכאל

שלום, האם ככל שהפעילות גופנית היא עצימה יותר, (למשל ריצה לעומת הליכה מהירה)- כך השיפור בזקפה יהיה רב יותר? האם יכול להיות שדווקא פעילות אירובית עצימה כמו ריצה תהיה דווקא פחות יעילה בהקשר זה לעומת פעילות גופנית מתונה כמו הליכה מהירה? בתודה

מנהל פורום אורולוגיה ואין-אונות