לגבי אמא שלי,

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/11/2011 | 18:42 | מאת: אנה

אמא שלי מקבלת כ-60 סוגי כדורים בכל יום. החלטתי לעשות סדר בכל הבלגן ולבדוק על איזה תרופות אפשר לוותר במטרה לצמצם את הכמות. אני פשוט עוברת מומחה מומחה. והנה הגעתי גם לבעיה האנדוקרינית, בין התרופות שלה מצאתי אלטרוקסין 50 מק"ג. ראיתי בבדיקות הדם שלה שהבלוטה מאוזנת(TSH 4.2). האם אפשר לוותר על האלטרוקסין? תודה.

אנה שלום רב אני מניחה שאם אמא מאוזנת על אלטרוקסין, הרי שהיא זקוקה לו.אני ממליצה לך לפנות לגריאטר או לרוקח קליני שיעשה סדר בכל התרופות. 60 כדורים לאדם מבוגר זה הרבה מאד וייתכן מאד וישנן אינטרקציות שליליות/התנגשויות ו/או תרופות מיותרות. לדעתי יש מרכז בהדסה שנותן יעוץ בפקס..

16/11/2011 | 20:38 | מאת: רון

הייתי מתייעץ עם אנדו' שטורח להתעדכן כל חמש שנים לפחות, לפני שהייתי מפסיק לה את התרופה...

רון שלום אשמח לדעת מהיכן המידע הלא מדויק הזה? גבולות הנורמה נותרו 0.5-5 אך מקובל לחשוב שאיזון מיטבי הינו בערכי TSH פחות מ 2.5

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת