האם יש הבדל בין מסת עצם לצפיפות עצם ?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/11/2011 | 12:24 | מאת: עכגמ

נניח ובצילום של צפיפות עצם הצפיפות תקינה ביחס לגיל. זה אומר שגם המסה תקינה ? או שמסה זה דבר שאי אפשר לבדוק ?

שלום רב.צפיפות העצם אמורה לשקף את מסת העצם, אך כפי שציינתי כבר, זו אינה בדיקה מדויקת, אבל זה הכי טוב שיש היום לרפואה להציע. (ביופסית עצם היא בדיקה מדויקת אך לא מבוצעת באופן שגרתי). בגדול אפשר לומר שאם הבדיקה תקינה, מסת העצם תקינה, אך שוב בערבון מוגבל. לכן לעיתים נגדיר אישה כסובלת מאוסטאופורוזיס על סמך שברים בנוכחות צפיפות תקינה..

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת