טיפול אפקטיבי להשימוטו

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/12/2016 | 22:57 | מאת: רותי

שלום רב, אני בת ארבעים. לפני למעלה מחצי שנה בדיקות דם שלי הראו מצב של היפרתירודיזם (במקביל לתופעות גופניות). לאחר תקופה קצרה הראו בדיקות הדם מצב של היפותירודיזם (TSH=83.9 T3=3.1 T4=4.5 ) ובדיקות נגדנים היו הרבה מעל הנורמה. אי לכך ניתנה לי אבחנה להשימוטו. בניסיונותי להימנע מאלטרוקסין ועם אמונה קטנה מאוד הגעעתי לרפואה הודית במסגרתה ניתנו לי כדורים טבעיים לטיפול ושינוי תזונתי (שבו לא עמדתי בצורה מיטבית). חודש מתחילת הטיפול הרגשתי השתפרה פלאים ו 6.8=TSH=12.8 T3=4.6 T4 . לאחר חודשיים בטיפול אני מרגישה נהדר התוצאות - TSH=5.36 T3=4.4 T4= 11.6 אבל רמת הנגדנים כמעט ללא שיפור. מה זה אומר למעשה? שהשימוטו לא עבר באמת?? שהטיפול הוא בדיוק כמו אלטרוקסין (או אפילו אלטרוקסין בתחפושת) ולא מביא לריפוי של המחלה? אני יודעת שההתייעצות בפורום זה מתקשרת לרפואה קונבנציונאלית בלבד, אולם אני נמצאת בסוג של דילמה האם להמשיך את הטיפול חודש נוסף (אחרון למעשה. בטיפול שהוגדר מראש לשלושה חודשים) או האם יש כאן כבר תובנה לאפקטיביות של הטיפול. תודה מראש רותי

רותי שלום ראשית,לפי התיאור שלך, ייתכן וסבלת מתירואידיטיס/דלקת של בלוטת התריס. שנית, נוגדנים לא נעלמים לרוב, הם קיימים בגופך, ולא ידוע לי על אף טיפול שמעלים אותם. כרגע רמת ה TSH סבירה ולכן אני לא רואה צורך להתחיל כרגע טיפול תרופתי. מוזמנת להרחיב בהתייעצות במרפאתי. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת