בדיקת us צואר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

10/07/2011 | 12:57 | מאת: ישראל

יש לי בבדיקת דם 10.60 תוצאה של סידן בדם לאחר שקודם היה 11.60ואז נשלחתי לus צואר להלן התשובות. בלוטת המגן אונה ימנית מימדים 1.7 1.9 4.2 ס"מ. הודגם מוקד בקוטר 03.סמ בעל מרקם אקואי. זרימת דם מעט מוגברת באונה. בלוטת רוק תת ליסתית ופארותיס תקינות. לאורך שרשרת הגיגולר הודגמו מספר בלוטות לימפה מוגדלות הגדולה מבינהן 1.1 סמ שמורה. אונה שמאלית מימדים 1.9 1.6 4.2 סמ. הודגם מוקד בקוטר 03.0סמ בעל מרקם בלתי אחיד בחלקו אקואי ובחלקו אנא קואי. זרימת דם מעט מוגברת באונה. בלוטת רוק תת ליסתית ופארותיס תקינות. לאורך שרשרת הגיגולר הודגמה בלוטת לימפה מוגדלת 1.0 סמ שמורה. האיסטמוס בגודל 03.0 סמ. אודת לתשבותכם

שלום רב מדובר בערכי סידן מעט מוגברים, הנובעים לעיתים קרובות מעודף הורמון הפרהתירואיד PTH אשר מקורו בבלוטות הממוקמות אחורית לבלוטת התריס ולעיתים בלוטה אחת או יותר חוגדלת ומפרישה עודף הורמון. אין לי מידע לגבי רמת ההורמון, רמת ויטמין D , רמת הסידן בשתן וכיוב.. אני מניחה שיש להמשיך לחפש את הבלוטה המוגדלת בבדיקות הדמיה נוספות ואני מציעה לך לגשת לאנדוקרינולוג. בהצלחה

14/07/2011 | 12:51 | מאת: ישראל

רמת ויטמן מתחת לנורמל רמת סידן 10.60 pth-111.20

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת