תוצאות TSH והריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

27/01/2015 | 16:32 | מאת: שירי

שלום, אני בת 28, כרגע בשבוע 9. אני נוטלת אלתרוקסין מזה 10 שנים. לפני ההריון המינון היה 100 מג 6 פעמים בשבוע ולרוב (לרבות התקופה לפני ההריון) הייתי מאוזנת. בשבוע 8 תוצאות בדיקות הדם הראו TSH -10.5 ובנוסף T4- 12 הרופא העלה לי את המינון ל100 מג כל יום. לאחר שבוע התוצאה הראתה TSH -9.2 וT4 - 11.8. רציתי לדעת האם יכול להיות מצב של פגיעה בעובר עקב הערכים הללו. אודה לתשובתך שירי

שלום שירי לא סביר שערכים אלו בתקופה קצרה יגרמו נזק משמעותי, אם זאת אין טעם לבדוק לאחר בוע שכן ה TSH לא מספיק לרדת, כפי שראית. אני אישית גם חושבת שכדאי להעלות מעט יותר את המינון. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת