תשובות לבדיקת דם והריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/06/2011 | 18:29 | מאת: shir

שלום, אתמול ביצעתי בדיקות דם ונראה כי TSH 20.4 יש לציין כי אני בהריון בשבוע 10. מה עלי לעשות? האם זה מסכן את העובר?

כפי שציינתי בתשובה לשאלה קודמת באותו נושא. עלייך לגשת בהקדם לרופא נשים/משפחה/אנדוקרינולוג על מנת להתחיל טיפול באלטרוקסין. ככל שתקדימי לעשות זאת כך לא ייגרם נזק לעובר. בערכים מוגברים של TSH עלולה להיות בעיקר ירידה קוגנטיבית אצל העובר, אבל הערכים שציינת אינם מאד גבוהים וטיפול מהיר ישפר בהחלט את התוצאות. בהצלחה ולידה קלה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת