תת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

29/10/2014 | 17:19 | מאת: דבורה

מעל חצי שנה שאני מטופלת ביוטירוקס 75 מ"ג עקב תת פעילות של בלוטת התריס (ערכי T-4, T-3 תקינים אך TSH הגיע ל-7 mlU/L . (כאשר הטווח הינו בין 0.55 - 4.78) לאור הטיפול מצבי התאזן. לאחר חצי שנה נוספת, שוב עלה ה TSH ל - 4.98 mlUL.(כאשר הטווח הינו 0.55 - 4.78) האנדוקרינולוג אמר לי ליטול יוטירוקס 100 מ"ג כל יום, פרט לימי שבת. (100 כפול 6 = 600) משום מה אני לא שקטה, האם השינוי הזה הוא נכון? בסך הכל ה-TSH אינו חורג הרבה מהנורמה. אודה לתשובתך המהירה. בתודה מראש. דבורה

דבורה שלום בעיקרון השאיפה היא לערכי TSH נמוכים יותר, אך איני יודעת מה גילך והרקע הרפואי שלך. ממליצה לסמוך על הרופא שלך

29/10/2014 | 18:26 | מאת: דבורה

שלום דר. ותודה על תגובתך המהירה. אני בת 48 ונוטלת גלולות מרסילון כבר שנים רבות. מעבר לכך אני בריאה ללא שום מחלות כולל לחץ דם תקין ובכלל. האם 100 מ"ג יוטירוקס לעומת 75 מ"ג לא יגרמו לי לחוש ברע, כמו דופק מואץ? התשובה חשובה לי משום שהשינוי שהרופו אמר לי בוצע בהתייעצות טלפונית עימי כי לטא יכולתי להגיע לתור. האם כדאי לי להזמין תור או שאין בעייתיות בליטול 100 מ"ג למשך 6 ימים כל שבוע?

דבורה, זה מאד אישי. תנסי ותראי. אם את אישה בריאה אין סיבה אמיתית שיחול שינוי בהרגשתך.אגב, כדאי בגילך לשקול להפסיק את הגלולות, וגם זה עשוי להשפיע על ירידה בערכי ה TSH..בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת