פרולקטין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/06/2011 | 13:44 | מאת: דנה

שלום רב אני מקבלת אלטרוקסים 100*5 שנים רבות עקב תתפעילות מאז ילדתי ילד 1 (היום הנני בת 43).עקב בדיקות הורמונליות שעברתי אצל רופאת נשים עלו ממצאים של פרולקטין ..700 lh-4.6 fsh-6.2 estradiol-קטן מ-200 tsh-1.5 מאיפה יש לי עודף הנקתי פעם אבל זה היה מזמן הילד כבר בין .. מה לדעתך אני צריכה לבדוק?4

דנה שלום אין קשר בין עודף פרולקטין להנקה שהיתה בעבר. יש כמה סיבות לעודף. גם לא רשמת את הנורמות של הבדיקה בקופה, מכיוון שיש שוני בנורמות בין הקופות. ישנן תרופות שונות שגורמות לעודף פרולקטין, אם הבדיקה בוצעה שלא לפי ההנחיות של 3 שעות עירנות, או גידול שפיר של בלוטת יותרת המוח - ההיפופיזה. לא ציינת האם יש לך תסמינים כמו הפרעות במחזור, הפרשת חלב מהשדיים וכיוב.. לכל אלה חשיבות מבחינת המשך בירור וטיפול. בשלב ראשון , בפרט אם אין תסמינים אני ממליצה לחזור על הבדיקה לפי ההנחיות.

28/06/2011 | 21:08 | מאת: דנה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת