תחליפי אלטרוקסין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/10/2011 | 14:14 | מאת: יהודית

לד"ר נירית שלום רב ! ביתי מטופלת באלטרוקסין כבר 13 שנה . לאחרונה קשה לאזן אותה ועם הפורמולה החדשה נוספו גם תופעות לוואי מטרידות כמו גרוד בלתי פוסק , כאבי פרקים , חולשה והשמנה . היינו אצל אנדוקרינולוג אתמול ונאמר לה שהיא "מושפעת " מהתקשורת . הומלץ לנו ע"י גורם רפןאי אחר לבקש תחליף "ארמור תיאוריד " שעוזר לאזן גם את ה-T3 וגם יעיל להשמנה . האם ניתן לקבל אישור לתחליף הזה ? תודה

שלום יהודית. ככל הידוע לי מדובר בתכשיר "טבעי" שלא מאושר כתרופה בישראל. מדובר בתכשיר המכיל T3+T4 המופקים מחזיר.לא ידוע לי על יתרון מסוים שלו על פני תכשירי T4 כאלטרוקסין ולא ידוע לי על מנגנון שיכול לגרום להרזיה למעט העובדה שטיפול טוב בתת פעילות בלוטת התריס יכול להביא לירידה של משקל שעלה בעקבות התת. לעניות דעתי לא ניתן לרכוש את התכשיר דרך קופת החולים אלא באופן פרטי בלבד ולא אוכל להמליץ או שלא להמליץ על תכשיר זה מהסיבות לעיל.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת