תת פעילות בלוטת התריס בהריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/10/2011 | 13:41 | מאת: ברברש

אני ב"ה בשבוע 7 בערך להריון. בבדיקת דם שביצעתי יצא לי ערך גבוה TSH-7.51. כאשר רשום שהערך המקסימלי הוא 5.5. ה- Free Thyroxine (FT4) יצא 14.2. הרופא משפחה רשם לי אלטרוקסין במינון של יום כדור שלם (50 מק"ג) ויום חצי כדור. האם זה מספיק? האם בשלב זה של ההריון כבר יכולה להיות ח"ו השפעה על העובר? תודה רבה

מזל טוב! בהריון נדרש ערך של TSH 2.5 ומטה. בערכים כפי שציינת קרוב לוודאי שלא הגרם כל נזק. אני חושבת שהייתי ממליצה על כדור אלטרוקסין 50 מיק"ג לפחות 5 ימים בשבוע בתור התחלה ולחזור על הבדיקה בעוד חודש. בכל מקרה חל איסור על חציית הכדור. שיהיה במזל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת