בלוטת התריס - אומגה 3

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/06/2011 | 15:10 | מאת: רוית

שלום, אני בהיריון בשבוע 10, יש לי תת פעילות בבלוטת התריס ואני לוקחת אלטרוקסין. שמעתי שיש המלצה לנשים בהריון לקחת אומגה 3 ושיש את זה בשפע באצות. יש מניעה במצבי לקחת אומגה 3/באכילת אצות? תודה רבה!

רוית שלום. נושא אכילת אצות לאנשים עם בעיות בבלוטת התריס הוא נושא שנוי במחלוקת. לרוב האצות מסוכנות יותר לאנשים עם יתר פעילות של בלוטת התריס. אני מאמינה שצריכה של כמות מתונה אינה מזיקה, תוך מעקב של תפקודי הבלוטה TSH כמובן. כ"כ ניתן לצרוך אומגה 3 גם מדגי ים ובכדורים.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת