בלוטה,כולסטרול,אוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

22/10/2011 | 10:55 | מאת: שרונה

שלום רב. אני בת 53, מגיל 40 אובחנתי כחולת אוסטופורוזיס, 10 שנים קיבלתי פוסלאן (כשהיה לי עוד מחזור), לפני כ-3 שנים העבירו אותי ל-אויסטה ו-10 טיפות ויטמין די. כל רופא מציע טיפול אחר, אפילו להפסיק למשך שנה. לא יודעת כבר מה נכון לי. במקביל לוקחת אלטרוקסין - לפעמים מאוזנת ולפעמים לא. הכולסטרול וטריגליצרדים גבוהים- לא לוקחת עדיין טיפול. האם נכון ש-אויסטה או אלטרוקסין מעלים את רמת הכולסטרול ? ובכלל, עפ"י מצבי, מה לדעתך הטיפול הנכון לאוסטפרוזיס עם שאר הנתונים. תודה לתשובתך.

שרונה שלום רב, קשה לי מאד לענות לך בלי לראות את הנתונים כולם. בעקרון מומלץ להפסיק טיפול בפוסלן לאחר מספר שנות טיפול (5-10). השאלה הנשאלת היא האם את בכלל זקוקה לטיפול או לא. בגיל כה צעיר ובהעדר גורמי סיכון וללא עדות לשברים ו/או אוסטאופורוזיס קשה לא בטוח שכדאי לקחת טיפול ייעודי למעט סידן וויטמין D שגם הם חשובים מאד. אויסטה היא הורמון ולכן עלולה בהחלט להעלות רמת שומנים בדם בעיקר טריגליצרידים. אלטרוקסין לא מעלה רמת שומנים אך תת פעילות לא מאוזנת בהחלט מעלה. אני ממליצה בחום לפנות לאנדוקרינולוג המטפל באוסטאופורוזיס במסגרת קופת החולים שלך. בהצלחה

22/10/2011 | 11:39 | מאת: שרונה

תודה רבה על תגובה כזו מהירה. לצערי, כן אני מוגדרת עם אוסטפורוזיס קשה לגילי (שלא באה לביטוי חיצוני). מכל הבדיקות שנעשו, האבחנה שהמחלה היא תורשתית מאימי שהיתה חולה בה. בדיעבד נאמר לי שלא נותנים פוסלאן למי שבמחזור, כך ש-10 שנים עם התרופה היו "בזבוז". לכן אני שואלת, אם לא פוסלאן, ולא אויסטה, מה האפשרויות האחרות שקיימות במקרה שלי כדי לפחות לשמור על הקיים ולא להחמיר עם דברים אחרים לגופי? (במשך חצי שנה גם קיבלתי את הזריקות היומיות שגם הסתברו שלא התאימו למצבי). אני כמובן במעקב אצל אנדו של קופ"ח, אבל לצערי די לא בטוחים מה להציע לי. אשמח בכל זאת לחוות דעתך. תודה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת