שאלה מורכבת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

20/10/2011 | 19:35 | מאת: טלי

שלום יש לי שאלה מורכבת שאני מקווה שתעני עליה ברצינות כי זה יעזור לי מאוד.ניסיתי בעבר לשאול אך לא קיבלתי תשובה מפורטת. אני בת 27ומאזגיל הנערות אני מרגישה כאילו לא התפתחתחי הרבה ואני אסביר. אמנם אני גבוהה (1.68)ובמשקל תקין אבל אני נראית כאילו אני בתחילת גיל ההתבגרות מבחינת התפתחות גופנית.אני קיבלתי מחזור בגיל כמעט 16.בגיל הילדות והנערות הייתי מאוד רזה ולא אכלתי טוב ואולי אפילו בתת משקל.יש לי חזה קטן, יש לי מעט מאוד שערות בבתי השחיוהרבה חושבים שאני בת 16 ושאני מאוד רזה למרות שאני לא רזה לפי המשקל. יש לי ילד בן 3 שאוכל טוב מאוד אבל מבנה הגוף שלו מאודד רזה, העצמות שלו בבית החזה בולטות ומבנה הגוף שלו מאוד צר. אני מתחילה לחשוב שאולי משהו לא תקין בהתפתחות הגופנית שלו בגלל מה שאני מרגישה לגבי עצמי. אם נעזוב את הצד הפסיכולוגי של העניין שאולי הבעיה אצלי בראש, תוכלי להגיד לי האם יש תופעה כזאת שיש אנשים שלא מפתחים מבחינה גופנית למרות שהגובה שלהם תקין.יצא לי לפגוש כמה אנשים שנראים לא מותחים. לדוגמה גברים שיש להם גוף כמו של ילד, אין להם כמעט זיפים או שפם. או בחורות שנראות ממש כמו ילדות. הסתכלתי על התמונות שלי כילדה ושמתי לב שאני תמיד נראיתי יותר קטנה בגוף לעומת ילדים אחרים-פנים קטנות יותר,מבנה גוף צר יותר אך הגובה היה תקין.ואותו הדבר אני רואה לגבי הבן שלי. אני רוצה להבין דברים בשביל עצמי וגם בשביל הבן שלי.או שיש פה בעיה שאני יוצרת בראש שלי או שיש פה באמת משהו ואני לא מגזינה. נמאס לי שנהג האוטובוס כל הזמן רוצה למכור לי כרטיסיית נוער.. מחכה לתשובה

שלום טלי, קשה מאד לענות לך מבלי לראות ולבדוק אותך, אבל בעקרון אם יש לך מחזור סדיר, ואני מניחה שיש מכיוון שילדת את בנך..הרי שלא סביר להניח שיש לך בעיה של עיכוב התפתחותי כלשהו. ייתכן מאד והבעיה נעוצה בתת תזונה יחסי בתקופת הילדות, אם כי, שוב, בתת תזונה אמיתי נעלם המחזור. ייתכן ומדובר במבנה גוף משפחתי, אבל שוב, קשה לי ות "בשלט רחוק".

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת