מעבר מהידרוקורטיזון לפרדניזון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

09/09/2013 | 09:41 | מאת: shaked87

שלום, שמי שקד ואני בת 26. לפני 12 שנים עברתי ניתוח להסרת קרניופרינגיומה (גידול מבלוטת ההיפופיזה) ומאז אני נוטלת מספר הורמונים בכדי לפצות על חוסר ההפרשה הטבעי שלהם. בין ההורמונים לקחתי ב12 השנים האחרונות הידרוקורטיזון 10 מ"ג ביום. לאחרונה עברתי לאנדוקרינולוג מבוגרים שהמליץ לי לעבור לפרדניזון 5 מ"ג ביום. כבר כמה חודשים שאני לוקחת פרדניזון ואני שמה לב לשינויים בפנים שלי- הפנים התנפחו ונהיו עגולות יותר למרות שלא עליתי במשקל כלל וגם שמתי לב לגדילת שיער שלא הייתה שם לפני זה. האם מדובר בתופעת לוואי של הפרדניזון? האם מדובר בתופעות שיחלפו אחרי הסתגלות לתרופה או התאמה של המינון? או שמדובר בנזק קבוע? התור הבא שלי אצל האנדוקרינולוג רק בעוד חודש וחצי האם עליי לחכות עד אז או לחזור להידרוקורטיזון כבר עכשיו? תודה ושנה טובה! שקד

שקד שלום אני מאמינה שעניתי לאמך (רחל) לפני מספר ימים, אנא עברי על תשובתי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת