אלטרוקין והשפעתו

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

18/01/2013 | 11:35 | מאת: בתיה

שלום רב בת 62. בעבר (1992) עברתי אבלציה של בלוטת התריס בשל יתר פעילות, ומאז אני בתת פעילות ומטופלת באלטרוקסין (כעת סינטרואיד, 700 מג לשבוע). לפני כארבעה חודשים נתקפתי בהפרעות קצב לב שבעטיין עברתי אבלציה של רפרוף פרוזדורים ונותרתי עם פעימות מוקדמות סימפטומטיות שבעבורן אני מקבלת טיפול תרופתי. שאלתי: האם ייתכן שהאלטרוקסין שאני נוטלת מדי בוקר על קיבה ריקה הוא הטריגר לכל ההפרעות האלה וגם להתקפי הפעימות המוקדמות המטורפות שיש לי כיום? שכן מאז ומתמיד חשתי פלפיטציות כחצי שעה אחרי נטילתו. האם אפשרי ליטול אותו עם ארוחה קלה? בתודה וברכה בתיה

בתיה שלום מאד לא מומלץ ליטול אלטרוקסין עם אוכל עקב ההשפעה שיש לאוכל על הספיגה שלו. הדבר אפשרי במידת הצורך (ושוב, לא רצוי), אם את אוכלת מאד קבוע וזהה בכל בוקר, והדבר ידרוש התאמה מחודשת של המינון.פתרון אחר הוא לנסות להקטין את המינון או לפצלו (שוב, לא אידאלי) לפעמיים ביום על בטן ריקה, או באמת לקחת טיפול להפרעות הקצב במקביל. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת