מחלת השימוטו

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/06/2011 | 14:38 | מאת: רותי

שלום רב לפני כ 11 שנים אובחנה אצלי מחלת השימוטו.מטופלת מאז באלטרוקסין.אך למרות שאני לוקחת מינון גבוה(200 מ"ג ליום) בדיקת הTSH האחרונה יצאה-12.5.בבדיקת US לבלוטה שבוצעה לי אתמול התוצאה היתה:קשר היפראקוגני גדול ביותר ווסקולרי וכן בשרשרת הודגמו בלוטות לימפה בעלות מבנה שמור. ברצוני לדעת מה עליי לעשות בהמשך וגם האם תוצאות אלו אמורות להדאיג? בתודה מראש רותי

רותי שלום, לגבי הTSH המוגבר, יש להעלות מינון אלטרוקסין עד לקבלת ערך בתחום הנמוך של הנורמה ואין מה לחשוש. לגבי הקשר שהתגלה בבדיקת סונר, קשרים היפראקואים הם לרוב שפירים ואין למעשה כל קשר בין מבנה הבלוטה הקשרי לפעילותה. חשוב לראות את מאפייני הקשר וגודלו ולבדוק האם יש גורמי סיכון כמו חשיפה להקרנות לאזור הצוואר. במידה ויש חשד, מקובל לעבור דיקור אבחנתי של הקשר. מדובר בבדיקה פשוטה של לקיחת דגימה מהקשר באמצעות מחט דקה ושליחתה לבדיקה פתולוגית על מנת לשלול ממאירות. אני ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג או לרופא המשפחה או א.א.ג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת