בחילות והקאות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

19/06/2011 | 13:35 | מאת: מ.

לבת שלי בת 17 יש שחלות פוליציסטיות.היא הובחנה לפני כ-5 שנים. בערך אותה תקופה היא סובלת מכאבי בטן ובחילות מדי פעם. אך בזמן האחרון ,כמה חודשים לערך בחילות הפכו למשהו קבוע,היא לא מסוגלת לאכול,לאחר כל אוכל מקיאה. בנוסף היא לא מצליחה לישון טוב בלילה. השאלה האם להבחנה שלה יש איזשהו קשר למצב שלה, האם יש צורך בבירור נוסף עם אנדוקרינולוג או שעלינו לפנות למומחה אחר בעניין.

קרוב לוודאי שאין קשר בין תסמונת השחלות הפוליציסטיות לבחילות והתסמינים האחרים שתיארת. במידה והיא נוטלת גלולות למניעת הריון (הניתנות כטיפול מקובל בבעיה מסוג זה), הן עלולות לגרום לתופעות לוואי, אך למיטב הבנתי אין מדובר בכך. הייתי ממליצה לפנות לרופא המשפחה לבירור דרכי העיכול. רפואה שלמה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת