בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

18/06/2011 | 11:23 | מאת: טובה

שלום, אני בת 33,נ+ 3 ילדים. הקטן בן שנה. לפני כחודשיים אובחנה אצלי בעיה בבלוטת התריס-תת פעילות. בבדיקות שנערכו לי בתום חודש עם טיפול של אלטרוקסין 100 ליום ו-150 למחרת הבלוטה התאזנה והתוצאות הן: TSH 1.11 T3 1.39 ו- T4 1.29. אולם הבדיקה ANTI TPO היא 1000.כך היה מהתחלה כשהערכים היו לא תקינים וכך גם עכשיו כשהערכים של הבלוטה התאזנו. לא ברור לי למה? כמו כן שקיעת הדם שלי היא גבוהה 38 וכך גם היה מהתחלה אפילו יותר. אני מטופלת ב- ויטמנים נגד נשירת שיער שהחלה באותה תקופה שהתחלתי עם התופעות של בלוטת התריס (עייפות כרונית)מסוג 5000 MEG OF BIOTIN.המכילים: COLLAGEN, ALPHA LIPOIC ACID & CALCIUM. כמו כן קבלתי משחה לקרקפת בטאקורטן. בימים האחרונים התחלתי להרגיש מוזר. מעין סחרחורת חוסר יציבות. אולי תוכלי לייעץ לי מה קורה אצלי? למה הבדיקות דם לא התאזנו עדיין מבחינת שקיעת הדם והANTI TPO? בברכה טובה

טובה שלום. TPO זו בדיקה של רמת נוגדנים כנגד בלוטת התריס. מדובר בנוגדנים אשר גורמים לבלוטה לדלקת ולתת פעילות, מצב הקרוי בשפה הרפואית "השימוטו". רמת נוגדנים גבוהה מבטאת קיומו של המצב הזה ואין לה השפעה על חומרת המחלה או מידת תת הפעילות באופן ישיר. לעיתים קרובות יורדת רמת הנוגדנים תחת הטיפול באלטרוקסין, אך אין זה מחויב, וכאמור אין לרמה השלכה אמיתית על הרגשתך. בעקרון גם אין הצדקה לבדיקה חוזרת של הרמה, אלא זו בעיקרה בדיקה אבחנתית הנלקחת חד פעמי. שקיעת הדם של 38 אינה מוגברת במיוחד וגם היא אינה קשורה למעשה לתת פעילות בלוטת התריס במקרה שלך. לפי הבדיקות האחרונות שלך הבלוטה מאוזנת באופן מיטבי. הייתי מחפשת סיבה אחרת לחוסר יציבות וסחרחורת שהחלת סובלת מהן.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת