תת פעילות בלוטת התריס והריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/08/2011 | 14:53 | מאת: יעל

שלום, לפני מספר שנים בבדיקות דם שגרתיות נמצא כי ערכי הTSH שלי גבוהים מהנורמה (8.5). ערכי T4 היו נורמליים (16). בהמלצת הרופא הוחלט שהמצב גבולי ולא מצדיק טיפול או מעקב ודי שכחתי מהנושא. כרגע אני בחודש השביעי להריוני הראשון ונתקלתי במקרה במאמר על הסכנות לעובר שבתת פעילות של בלוטת התריס. הסתכלתי בבדיקות הדם השגרתיות שביצעו לי בתחילת ההריון ובמהלכו ומסתבר שלא ביצעו לי בדיקות אלה, כך שאין לי מושג מה היה המצב בתחילת ההריון. האם יש טעם לבצע בדיקות כלשהן כרגע או שאין מה לעשות כבר? אני יכולה להירגע אם הסקירות ומי שפיר שביצעתי בהריון יצאו תקינים? תודה!

שלום יעל. מומלץ לבצע בדיקת TSH גם כעת ולטפל לפי הצורך. ערכי TSH בסדר גודל הזה לרוב לא גורמים נזק משמעותי לעובר, אך בהחלט מומלץ בהריון הבא לבדוק כבר בתחילת ההריון ואפילו לפני ולקראת הריון.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת