תוצאה מדאיגה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/06/2011 | 15:51 | מאת: מרים

שלום. בבדיקת דם אחרונה שבצעתי, תוצאה של בדיקת TSH 7.79 לעומת טווח הנורמה 0.35 - 4.2, כלומר פי שניים, מהערך הגובה לבדיקה זו. אולם T3 - FREE 4.3 , לעומת 3.5 - 6.5 כלומר תקין. גם T4 - FREE 11.4, לעומת טחח 10 - 20 כלומר תקין. מה אומרת התוצאה של בדיקת ה- TSH, אני מאד דואגת. מודה מראש על הסבר התוצאה, והדרכה מה עלי לעשות? מרים

מרים שלום. מדובר בתת פעילות קלה מאד של בלוטת התריס, כאשר יש להתייחס לערך ה TSH בלבד. מדובר בבעיה מאד נפוצה אצל נשים בעיקר. התסמינים יכולים להיות בעיקר עייפות ועליה קלה במשקל. במידה ואין לך תסמינים, אין הכרח לטפל תרופתית וניתן להסתפק במעקב בלבד. במידה והינך תסמינית, ניתן להתחיל טיפול במינון נמוך של תרופה בשם אלטרוקסין תוך מעקב מעבדתי. רופא המשפחה יכול לטפל בך בהצלחה. כדאי גם לראות איך היו התוצאות בעבר ואם זו בדיקה פתולוגית חד פעמית, מומלץ לחזור על הבדיקה לפני החלטה על התחלת טיפול תרופתי. בהצלחה

19/06/2011 | 15:47 | מאת: מרים

תודה רבה ד"ר נירית, אני מברכת אתכם על כי ישכם, בפורומים, ועל העזרה הבלתי אמצעית, הזמינה והאמינה. תודה מקרב לב, מרים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת