ערכי סוכר לאחר ניתוח קיצור קיבה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

19/08/2011 | 09:28 | מאת: יעל

שלום רב, אני עברתי לפני חצי שנה ניתוח שרוול קיבה והשלתי 26 ק"ג. יש לי להוריד עוד 15 ק"ג למשקל תקין. לפני הניתוח טופלתי בשני כדורי גלוקומין ליום. ערכי הסוכר היו בזמנו עם התרופות: 120-130 בצום. המוגלוביןa1c 6.7.. אני הפסקתי לקחת כדורים לאחר הניתוח. לפני 3 חדשים בבדיקת סוכר בצום: 93 וההמוגלובין a1c היה 6.3. עדין לא לקחתי תרופה למרות שרופאת המשפחה המליצה לי בכל זאת על גלוקופג' אחד ביום. אני החלטתי לחכות עוד 3 חדשים לבדיקה נוספת. בבדיקה היום, ערכי הסוכר בצום הם 95 וההמוגלובין a1c ירד אבל רק ל 6.2. האמת שאני לא מתלהבת לחזור לכדורים. מה דעתך? האם בערכים כמו שלי אפשר להמשיך כך או שחייב טיפול? מהם הערכים התקינים לחלוטין שלא יצריכו טיפול? להזכירך אני עדין אמשיך לרדת במשקל בעקבות הניתוח שעברתי. מה את ממליצה לי לעשות? תודה על תשובתך.

שלום יעל במידה וערכי הסוכר הם כאלו ובפרט אם את ממשיכה בתהליך הירידה במשקל, הרי שאין הכרח ליטול כרגע טיפול תרופתי לסוכרת, אך יש כמובן להתמיד בניטור הסוכר מפעם לפעם. ידוע הוא שאחרי ניתוח בריאטרי הסוכרת "נעלמת", לפחות לתקופה. כ"כ אני ממליצה לך להיכנס למסגרת מעקב של מרפאה לאנשים שעברו ניתוח בריאטרי. מרפאות אלו ממוקמות לרוב באותו בית חולים בו עברת את הניתוח והן כוללות מעקב צמוד של רופא ודיאטנית. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת