סוכרת ותרופות - התייעצות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

10/12/2020 | 07:56 | מאת: דניאל

דוקטור נכבדה, בן 62 סוכרתי מעל 25 שנה ללא סיבוכים. עד לאחרונה נטלתי 4 תרופות לסוכרת: ג'ארדיאנס דואו, אקטוס ואוזמפיק. בעקבות מעבר לדיאטה קטוגנית חזרו הערכים לנורמה גם ללא התרופות. שאלתי היא האם כדאי להמשיך וליטול את אחת מהתרופות הנ"ל על מנת להגן על הכליות והלב גם כשהערכים בנורמה. מקדים תודה לתשובתך.

דניאל שלום אני לא מכירה את כל הנתונים. מי שידוע שמגן על הלב והכליות הם האוזמפיק והגארדיאנס, אבל גארידאנס עלול להיות מסוכן בנוכחות דיאטה קטוגנית, ממליצה להתייעץ עם הרופא שלך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת