ניתוח בגלל ראיה לא טובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

07/12/2020 | 01:05 | מאת: נגה

שלום אני בת 17 וחצי... עם ממצא שפיר על ההיפופיזה 9 מילימטר לצערי בחודש האחרון יש לי ראיה מעומעמת בעין אחת ועשיתי בדיקות דם ו- mri במיון והתאשפזתי ונוירוכירורג ואנדוקרינולג אמרו שאני צריכה ניתוח להוציא את הממצא מהאף.. אני לא רוצה לעשות את הניתוח בינתיים אבל בגלל שאני עדיין לא בת 18 אז לא כזה שואלים. אני עוד 8 חודשים בת 18... יש דרך שיקשיבו לי בדרך נעימה או רק בריב עם ההורים שלי שכן בעד? ושאלה שניה הראיה יכולה להדרדר עוד אם לא מוציאים אותו? אני מפחדת מהניתוח וגם מתביישת נורא

הי נגה אין לי מספיק פרטים בכדי לענות לך אבל בעקרון מדובר בניתוח יחסית פשוט, רק נשמע מפחיד. אני מציעה שתפני לעוד חוות דעת של אנדוקרינולוג ותנסי לדבר עם הורייך בנועם. עם זאת, אם צריך ניתוח אז זה חשוב למען בריאותך

07/12/2020 | 21:17 | מאת: נגה

מגעיל אותי ניתוח דרך האף ואני גם מתביישת כי שמים קטטר אחרי הניתוח... ובכללי אני מפחדת שיהיה יותר נזק מעכשיו... ביום רביעי אנחנו הולכים לעוד חוות דעת אצל רופא פרטי... אבל לפי מה שקראתי בגוגל אני צריכה ניתוח ואם הרופא השני יגיד שכן אז אני יהיה חייבת לעשות אני לא יודעת מה לעשות 😥 אני מתביישת ומפחדת אף פעם לא עברתי ניתוח ואף פעם לא שמו לי קטטר או ראו לי איברים מוצנעים... אבל לא משנה אין מה לעשות אין לי 18.. תודה רבה וערב נעים

אני מציעה שתפני את שאלותייך וחששותייך לרופא הפרטי ותדונו בפרטים. אין שום דבר מגעיל בניתוח דרך האף וזה וודאי עדיף על חתך בראש...גם הקטטר הוא רק לכמה שעות ואולי לא חייבים קטטר. מה שחשוב זה שתבריאי ותרגשי בטוב ושהראיה לא תדרדר. בהצלחה

09/12/2020 | 21:27 | מאת: נגה

אני צריכה ניתוח... אני לא מפסיקה לבכות... ביקשתי מהרופא בלי קטטר והוא אמר שגם אם ישימו אז ישימו כשאני יהיה ישנה ואני לא ארגיש.. אבל מה קשור... אני מתביישת... וגם בהוצאה אני לא יהיה ישנה... הוא אמר שזו דרך לבדוק שאני בסדר אחרי הניתוח והכל עובד בסדר... הוא התחיל להגיד שזה בשביל הבטיחות שלי ואני צריכה לשכוח מכל המסביב ולהתרכז במטרה... אבל אני לא מצליחה... לא בא לי ואני לא יודעת מה לעשות... הוא גם אמר לי שאני צריכה לעשות בדיקת דם ואק"ג גם מהאק"ג אני מתביישת צריך להרים חולצה... לא בא לי... ממש עצוב לי... לא יודעת מה לעשות...

נגה אני מציעה שתפני לפסיכולוג/ית שתתמוך בך ותסייע לך להתמודד! בהצלחה רבה

11/12/2020 | 11:52 | מאת: נגה

אף אחד לא מבין אותי.. אני בת 17, לא בת 12.. אני יכולה להחליט על עצמי כבר אז מה שלפי החוק עדיין לא... אבל בסדר השלמתי עם זה (עם כמה שזה תלוי בי באמת).. בלי הניתוח אני לא יוכל להוציא רשיון נהיגה ובכללי אחזור לעצמי ואשכח מזה... זה לטובתי תכלס... והרופאים רגילים לראות איברים של אנשים אני לא מיוחדת... ואני גם באמת יהיה ישנה בחלק של ההכנסה וההוצאה זה שניה ואני מכוסה.. בסדר אני יעבור את זה.. תודה... שבת שלום

יהיה טוב! בהצלחה וכל הכבוד על ההחלטה הלא פשוטה

16/12/2020 | 16:58 | מאת: נגה

תודה... סליחה על ההפרעה שוב... קראתי בגוגל על זריקות שמקבלים בבטן לקרישי דם... לא אמרו לי על זה.. היא כואבת? וגם הצינור לקנה הנשימה מלחיץ אותי.. אפשר לבקש בלי? כתוב שכואב הגרון אחרי זה... וגם ראיתי ביוטיוב איך מכניסים. זה מפחיד... וגם כתוב שאם לא מצליחים להכנס מהנחיריים אז עושים חתך בשפה העליונה.. רואים את החתך הזה אם יעשו? וזה באמת לא מגעיל דרך האף? ואם אני אהיה מצוננת? סליחה על הכמות שאלות עוד חודש וחצי יש לי טרום ניתוח.. מה עושים בטרום ניתוח? משהו כואב? מביך? הבנתי שהקטטר זה הצרה הקטנה בסיפור... אני בלי בגדים בכלל כל הניתוח... סליחה על התיאור.. אני בלחץ מטורף... מקווה שזה פעם אחרונה שאני אכתוב פה תודה

25/12/2020 | 14:53 | מאת: נגה

יכול להיות שלא ענית בכוונה... אבל בבקשה רק אם תוכלי לענות אם בכל הניתוחים מקבלים זריקות בבטן... על שאר הדברים ששאלתי לא נורא שלא ענית...

מדובר בכמה ימים של זריקות, ממש לא נורא ובכלל לא בטוח שאת צריכה- כדאי לשאול את המנתחף, אולי אפשר גם בלי קטטר

26/12/2020 | 19:41 | מאת: נגה

תודה רבה ד"ר עזרת לי

26/01/2021 | 19:30 | מאת: נגה

שלום.. עשיתי את הניתוח אתמול בבוקר... דרך האף... האף כואב לי ברמותמ... בסוף אני גם עם קטטר בשביל לראות את הכמות שאני משתינה למרות שביקשתי שלא אבל לא משנה... את יודעת כמה זמן אשפוז אני יהיה פה? כי בינתיים אמרו לי שגם מחר אני לא משתחררת... אני לא מרגישה טוב ולא אוהבת בתי חולים מעדיפה בית... מעודדים אותי לרדת מהמיטה ולהסתובב אבל אני מתביישת עם הקטטר אבל תכלס אני כן יכולה ללכת... גם מהיום בצהריים אין לי אינפוזיה שזה טוב נראה לי... תודה

יופי טוב לשמוע שאת אחרי!

26/01/2021 | 22:49 | מאת: נגה

כן באמת כיף להיות אחרי.... מתי ישחררו אותי והאם אני יכולה להוציא את הקטטר לבד פשוט למשוך אותו?

28/01/2021 | 10:07 | מאת: נגה

ד"ר בבקשה תעני לי מתי משחררים הביתה בדרך כלל 😥 לא בא לי להשאר פה שבת.. הוציאו לי את הקטטר... הוציאו לי את הצמר גפן מהאף ויש לי הפרשות משם... בודקים לי את האף כל פעם ואני מתביישת מזה... אני עושה פיפי בצנצנת וזה לא נעים לי... מזל שאסור לבקר אותי... מקבלת נוזלים בוריד עדיין... גם היום קיבלתי זריקה כי לא זזתי.... אמרו לי שאם אתהלך יפסיקו את זה, מה זה עונש?.. אני לא רעבה ולא אכלתי כמעט כלום בימים האלה אבל אני באמת לא מרגישה רעבה... לא היה לי צואה.. התקלחתי עם עזרה של אחות שליוותה, היא חיכתה בחוץ רק בזמן המקלחת עצמה... אין לי פה פרטיות בכלל אפילו במקלחת... בכללי מרגישה טוב חוץ מכאבים והפרשות באף ועדיין חלשה קצת אני ישנה מלא... מה המטרה של האשפוז בעצם? הרבה אנשים שאני מכירה השתחררו והמשיכו להבריא בבית... אני אשמח להסבר ושתעני לי בבקשה ממך...

נגה שלום נשמע שאת בכוון הביתה, צריך לשאול את הצוות במחלקה, כנראה רוצים להשגיח ולראות שאת הולכת ועצמאית בתפקוד. הזריקות ניתנות לדילול דם במי שמרותק למיטה למנוע קרישים, החלמה מלאה

28/01/2021 | 14:56 | מאת: נגה

תודה רבה...

29/01/2021 | 10:00 | מאת: נגה

משחררים אותי!!

בשעה טובה ושבת שלום

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת