הפסקת טיפול בזריקות טסטוסטרון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/11/2020 | 18:57 | מאת: נדב

שלום ד"ר, 8 חודשים טופלתי בנבידו, הזריקה האחרונה הייתה לפני כ90 ימים, את זריקות הנבידו הפסקתי. ועתה עברתי לטיפול בקלומיד במינון של 25 מיליגרם 3 פעמים בשבוע. לפי המחקרים שעשיתי ברשת לנבידו לוקח כ4 מחציות חיים על מנת לצאת מהגוף - האם עובדה זו תזיק לפעילות קלומיד? או, תוך כמה זמן אני יכול לצפות מקלומיד שישקם לי את הציר - שתחזור הפעילות הטבעית בסיוע קלומיד? תודה. ושבוע טוב.

לא אמורה להיות בעיה, הקלומיפן עובד די מהר מספר שבועות

14/12/2020 | 10:05 | מאת: נדב

שלום ד"ר, המשך לשאלה. הרופא ייעץ לי לעשות בדיקת דם לטסטוסטרון, lh וfsh לאחר 8 שבועות של טיפול. האם ניתן לעשות את בדיקת הדם בשבוע ה6? או שיש חשיבות לכך שיעברו בדיוק 8 שבועות מתחילת הטיפול בגלל זמן השפעת הקלומיד/ הזמן שעובר מאז שנבידו יצא מהמערכת הדם?

אפשרי שכן כתבת שאת הניבידו הפסקת לפני מעל 90 יום, בכל מקרה כנראה שאם זה מה שהרופא ביקש ממך, היתה לזה סיבה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת