שאלה בעניין בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

02/11/2020 | 01:02 | מאת: יוסי

שלום 1. האם בעיות בבלוטת התריס יכולות לגרום להפרעות בנשימה בשכיבה ו/או בשינה? 2. א"כ אלו בעיות יכולות לגרום לזה? ומה הבירור לצורך כך? 3. האם בדיקת TSH במידה ותצא בטווח הנורמה שוללת בעיות בבלוטה? תודה רבה

יוסי שלום אם הבלוטה מאד גדולה ולוחצת על הקנה אז ייתכן ותגרום הפרעות נשימה בשכיבה. TSH תקין שולל במרבית המקרים בעיה בתפקוד הבלוטה

03/11/2020 | 22:55 | מאת: יוסי

תודה על המענה אלו סיבות יכולות לגרום להגדלת הבלוטה מבלי שזה ישפיע על תפקודה (TSH תקין)? והאם הגדלה כזו שיכולה להשפיע על הנשימה בשכיבה/שינה זה משהו שהאדם עצמו יכול לראות ולהרגיש? תודה

לרוב אין סיבה ספציפית לגדילה כזו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת