סיכויים לחלות בסוכרת סוג 2

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/10/2020 | 19:23 | מאת: איציק

שלום ד"ר, אני בן 35, מטופל בציפרלקס מזה כ17 שנה לאיזון הפרעת פאניקה ודיכאון מסויים. אוהב מאוד לאכול מתוקים ולשתות משקאות מוגזים ממותקים. כמו כן לא מבצע פעילות גופנית. BMI = 24.7, GLUCOSE (בצום) = 95mg/dl TRIGLYCERIDES = 190mg/dl HEMOGLOBIN A1C= 5.2% יש לציין כי אמא טרום סכרתית בצורה מתונה. עפ"י המידע הנ"ל, האם אני נחשב טרום סכרתי? ומה לדעתך הסיכוי שלי לחלות בסוכרת בהינתן באורח החיים הנוכחי? תודה

איציר שלום קשה לומר. אין ספק שאכילה לא בריאה והעדר פעילות גופנית מעלה את הסיכוי לפתח סוכרת אבל מאחר ואתה לא שמן ואין סיפור משפחתי משמעותי וה A1C שלך תקין, כל אלו מורידים את הסיכון. מאחר ורמת הסוכר שלך גבולית חשוב לעקוב והייתי מנסה למתן את האכילה ולעשו קצת ספורט

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת