מחסור בויטמין די.. האם גורם לעייפות קשה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/10/2020 | 22:40 | מאת: אפרת

שלום, קראתי שמחסור בויטמין די יכול לגרום לעייפות. אני בת 37 ויש לי ויטמין די 15, למרות שאני לקחתי שנה 5000 יחב"ל ליום הוא לא נספג אצלי. שנה קודם היה 22. אשמח לברר: 1. האם רמה כזאת של ויטמין די יכולה לגרום לעייפות קשה ברמה שלא ניתן לעבוד? או שזה לא סביר כי למעשה לאחוז גדול מהאוכלוסיה יש מחסור בויטמין די? 2. האם אין אפשרות לקבל עירויי ויטמין די בקופה? תודה מראש

1. לא סביר 2. בעקרון לא ממליצה לפנות לרופא שלך ולנסות תכשירים שונים של טיפות מחברות שונות+חשיפה קצרה לשמש כל יום

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת