האם מדובר בפעילות יתר של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

03/09/2020 | 19:52 | מאת: ש

ביתי בת 14 עם הפרעות אכילה, בוטת התריס בכל התקופה שלא הייתה מאוזנת תיפקדה במצב של תת. היא כמעט והגיע למשקל היעד ובחודשיי וחצי האחרונים למרות המעקב (מטופלת ביחידה לה"א) והאכילה הסדירה לא עולה. בדיקת TSH- הוא עומד על הגבול העליון. T4 - בנורמה ו-T3 גבוה מחוץ לתחום. האם יכול להיות שפיתחה פעילות יתר? בנוסף סובלת מהעיניים - אי נוחות, צמאון יתר (גם בימים פחות חמים) וגרד. לתשובתך אודה.

שלום לא הבנתי מדברייך מה בדיוק הבעיה . בפעילות יתר ה TSH נמוך..ככ בהפרעות אכילה יש תנודות רבות ברמות הורמוני התריס שלא תמיד מעידות על בעיה. אני ממליצה שתפני לרופא ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת