מינון תוסף ויטמין די

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

20/08/2020 | 22:32 | מאת: מאיה

שלום ד"ר, בהמשך לשאלתי. ציינתי שלפני שנה ויטמין הדי היה 22 ועכשיו 15 למרות שאני שנה לוקחת כל יום כמעט 20 טיפות של 200 יחב"ל ויטמין די. אכן יש לי סיבות לחוסר ספיגה כמו נקסיום, ואי חשיפה לשמש. האם ישיבה במרפסת שמש עם גג תהיה שוות ערך לישיבה בחוץ כל יום ל 20 דקות? ובמידה והערכים 15 ו 4000 יחב"ל לא עזרו. מהו המינון המקסימלי שניתן לקחת ביום בלי שיהיה מסוכן או בעייתי? תודה מראש

לא מומלץ לקחת יותר מ 4000 יחבל ליום ולשבת בשמש כמה דקות ביום

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת