טיפול למניעת אוסתרופרוזיס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

19/07/2020 | 13:20 | מאת: מירי

שלום, קיבלתי כמה קורסי פרדניון לאסתמה ועליי לקחת 5 מ"ג פרדניזון קבוע. אני בת 46. רופא הריאות אמר לי לברר על טיפול מונע לאוסתרופורוזיס. יש לציין שיש לי גם שברי מאמץ במסרק החמישי שלא עוברים כבר שנה וחצי, וגם אני לוקח קבוע את התרופה נקסיום.אשמח לברר: מהן התרופות או הטיפולים שנהוג לקחת למניעה במצב כזה שבו לוקחים פרדניזון קבוע ואחרי לא קצת קורסים של פרדניזון? תודה מראש

מירי שלום לרוב נותנים פוסבאנס או אקטונל/ריבון אבל צריך לראות את כל הנתונים,צפיפות העצם, רקע רפואי ועוד..עלייך לפנות לרופא שלך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת