סיום קורס פרדניזון לפני הזמן לקרוהן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

09/07/2020 | 10:52 | מאת: אורית

שלום ד"ר, קיבלתי לקחת לקחת קורס פרדניזון כניסיון לטיפול בדלקת מפרקים ברגל. הפרוטוקול הוא 40 מ"ג ל 10 ימים ואז כל שבוע לרדת 10 מ"ג. אחרי 5 ימים הכאב לגמרי עבר, אך מתחילת נטילת הפרדניזון יש לי החמרה קשה בריפלוקס. יש לי בלי קשר בקע סרעפתי וריפלוקס ואני לוקחת נקסיום 40 מ"ג, ועם הפרדניזון הריפלוקס החמיר פי 30. יש לי כל הזמן גרעפסים וריפלוקס קשה, וזה גורם גם לקושי בנשימה. במידה ואוריד 10 מ"ג כל 4 ימים או כל 5 ימים, ולא כל שבוע כפי שצריך, האם זה מעלה את הסיכוי לדיכוי אדרנלי? רופא המשפחה אמר להפסיק במכה אבל אני מעדיפה לא להסתבך עם זה, כי יש לי לא קצת מחלות רקע. תודה מראש

אורית שלום מאחר ואין לי מושג מה גילך ומה מחלות הרקע, איני יכולה לדעת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת