subacute thyroiditis משמעות בדיקות דם חוזרות לאחר שבועיים פרדניזון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

18/05/2020 | 15:31 | מאת: רוני

שלום ד"ר, לאחר מחלת חום לא ברורה עם הזעות לילה, קיבלתי אבחנה משוערת של הדלקת האמורה מרופא המשפחה, בעיקר ע"י בדיקות דם האלו: 56 ESR Tsh 0.01 T3 free 7.7 T4 free 34.7 טירוגלובלין 283 " Ab נמוך מ 20 אנטיתירואיד פרוקסיד נמוך מ 45 C3 202 C4 57 Crp 5.89 לפני כשבועיים ב- 2/5/20 התחלתי טיפול של פרדניזון 40 מ"ג במינון הולך ויורד, כיום הגעתי ל15מ"ג. ואסיים לגמרי בעוד כשבועיים. הופנתי ועדיין לא עשיתי: מיפוי וגם לאולטראסאונד לבלוטה.ולאחר מכן לאנדוקרינולוג. בבדיקת דם שעשיתי אתמול, התוצאות: ESR 2 Tsh 0.44 T3 free 4 T4 free 18.80 טירוגלובלין 50.6 " Ab נמוך מ 20 אנטיתירואיד פרוקסיד נמוך מ 45 Crp 0.05 HYPO % 14 HB 13 Protein total 6.49 C3 לא בוצע C4 לא בוצע שאלותי הם: 1.האם תוצאת TSH כזו, שקצת נמוכה מהנורמה, נחשבת תקינה עדיין או נמוכה מדי ? 2. מה אומרת אם בכלל, תוצאת ה- TSH על מצב הדלקת,והאם אפשר גם ללמוד מכך משהו על תפקוד הבלוטה בעתיד . וזאת ביחס ל T3 T4 שכנראה תקינים. 3. האם תוצאות Hypo%, Protein total, וHB , קשורות בכלל / מלמדות לגבי הדלקת ומצבה ומצב הבלוטה עכשיו ובעתיד ? 4. האם לאור הנ"ל (TSH קרוב/לא קרוב לנורמה )יש טעם לבצע את מיפוי הבלוטה, או שיש שיפור מספק. המון תודה, וסליחה על השאלות הרבות,

רוני שלום עושה רושם שאתה מחלים ולכן המיפוי מיותר עכשיו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת