בעיית שיעור יתר בגוף

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

08/05/2020 | 00:06 | מאת: קרן

שלום, יש משהו שמעסיק אותי זמן רב והייתי רוצה לברר אותו מהשורש ולהבין מאיפה הבעיה נובעת. בעבר הייתי אצל רופאת נשים ולא קיבלתי תשובה ברורה לשאלתי. אני בת 25, בחורה בריאה בד"כ. מתחילת גיל ההתבגרות 11,13 לערך , התחילו להופיע לי פצעי בגרות שמלווים אותי גם עד היום - לא באותה חומרה שהיה לי בגיל ההתבגרות ,אבל עדיין יוצאים לי מדי פעם פצעים כואבים פה ושם במיוחד סביב זמן המחזור. (מציינת את זה כי אולי זה קשור לבעיה שיש לי) לשאלתי העיקרית - מאז תחילת גיל ההתבגרות (הגיל שציינתי מעלה, אגב התחלתי להתפתח מינית מוקדם וסביבות גיל 11 כבר קיבלתי מחזור וגדלו לי השדיים) החלו להופיע אצלי שיערות רבות ודיי צפופות (באזורים שלפי מה שאני יודעת לנשים לא אמור להיות שיער גוף שם או שבמידה וכן אז מעט מאוד) - גב תחתון, בטן, ידיים, על הישבן עצמו ואפילו באזור החזה באמצע. במהלך השנים כמובן שבחלק מהאזורים הסרתי שיער בשיטות שונות, לרוב -גילוח. אך באזור החזה השתדלתי שלא לגעת כי הן היו לא רבות ודיי פלומתיות והעדפתי שלא להתעסק כדי לא להחמיר את המצב. בשנים האחרונות שמתי לב שבאזור החזה החמיר לי המצב מבחינת השיערות, והשיער שם נהיה צפוף יותר וגדלו עוד שערות. בלי קשר - שמתי לב שבמהלך השנים היכן שגילחתי (בעיקר ברגליים) השיער נהיה קשה, גס, צפוף ועבה פי 10 ממה שהיה ברמה שהרגליים שלי נראות כמו רגליים של גבר אם אני לא מסירה שיער! בנוסף, בשנתיים האחרונות החלו להופיע לי גם שיערות באזור הסנטר בפנים, ובכללי אני מרגישה שהצמיחה של השיער בגוף ובפנים לאחר הסרה בשעווה מהירה יותר מפעם. לפני שאני הולכת למכוני לייזר כאלו ואחרים אשמח אם תצליחי לעזור לי להבין מהיכן הבעיה של השיעור יתר אצלי נובעת - האם זה גנטי או אולי בעיה הורמונלית שמצריכה טיפול? אני לא רוצה להוציא המון כסף על לייזר כי במידה וזה הורמונלי כנראה שהלייזר לא יעזור. *מציינת שאני ממוצא מרוקאי משני ההורים , וההורים שלי לא שעירים כלל וכך גם שאר האחיות שלי לא שעירות בכלל. *אני מוסיפה 2 בדיקות פרופיל הורמונלי שעשיתי- אחת ב2017 עם כולל בדיקת טוטסטרון ובדיקה נוספת מלפני חצי שנה שהיא ללא הטוטסטרון. תודה מראש על הסבלנות והמענה. אני מצרפת בדיקות פרופיל הורמונלי שעשיתי לפני חצי שנה ללא בדיקת טוטטסטרון, ואחת לפני 3 שנים עם טוטסטרון. תודה מראש על הסבלנות והמענה

קרן שלום צורף קובץ בודד ללא בדיקות רלבנטיות. יש להשלים בירור דרך אנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת