פרדניזון והשפעה על סוכר וקורטיול

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

23/12/2019 | 20:17 | מאת: NOT_FOUND

שלום, עקב החמרה באסתמה רופא מחליף רשם לי 40 מ"ג פרדניזון ל 10 ימים. הוא לא אמר לי לרדת בהדרגה אבל ביקשתי באתר מכבי שרופא המשפחה יתן לי גם מינונים יותר נמוכים כדי שארד כל יומיים 5 מ"ג. רציתי בבקשה לברר: מבחינת סוכר וקורטיזול(יש לי תנגודת לאינסולין) האם כן עדיף להפסיק במכה אחרי 10 ימים? האם אין כאן סיכון גם אם רוב האנשים יעברו את זה בסדר? כי אולי עם מזלי(יש לי עוד מחלות רקע) אצלי זה יהיה בעייתי... ולא כדאי לקחת סיכון ועדיף לרדת במינון בהדרגה? החיסרון של זה הוא שעוד 12 ימים נוספים אקח פרדניזון כדי לרדת עד ל 5 מ"ג. תודה מראש

שלום רב מאחר ואין לי מושג מה גילך וההיסטוריה הרפואית, מציעה להתיעץ עם רופא המשפחה שלך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת