שאלה לגבי TSH נמוך כאשר T3 וT4 תקינים.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

04/12/2019 | 13:31 | מאת: URI24

לום אני בן 40,בריא מאוד, לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם שגרתיות. הכל יצא תקין למעט TSH שיצא 0.02 אבל T3 וT4 יצאו תקינים. T3 יצא 5.8 וT4 יצא 14.4. עשיתי בדיקות TSH כמה פעמים בעבר והם יצאו תקינות למעט הפעם הזאת. האם יש סיבה לדאגה? כמו כן אני בשנה וחצי האחרונות אוכל כמעט כל יום 3 שקיות במבה רגילות וקראתי בהרבה מקומות שאכילת בוטנים יכולה לגרום לתת פעילות בבלוטת התריס. תודה!

שלום רב לא ידוע לי שבוטנים גורמים לתת פעילות ואין לך תת פעילות. מומלץ לחזור על הבדיקה

05/12/2019 | 00:29 | מאת: URI24

ראשית התבלבלתי,כתבתי בטעות תת פעילות,האם המצב שלי לא נחשב לפעילות יתר תת קלינית של בלוטת התריס? לגבי הבוטנים- האם הם לא מאכלים גויטרוגניים שנחשבים למזיקים לפעילות בלוטת התריס? קראתי ככה בכמה מקומות ושוב אני אוכל המון במבה כ3 שקיות רגילות כל יום. תודה לך!

כן, יתר פעילות תת קלינית

05/12/2019 | 21:11 | מאת: URI24

אז את ממליצה קודם לעשות שוב את הבדיקה? אם כן מתי? ואשמח להתייחסות לגבי השאלה על הבוטנים ששאלתי. תודה!

עניתי לך בתשובה הראשונה..לחזור על הבדיקה בהפרש של מספר שבועות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת