הוספת כדורים לסוכרת ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

02/10/2019 | 23:58 | מאת: מיכאלה

אני בת 50 סובלת מסוכרת 2{ 7 שנים }ועודף משקל לרוב המוגלובין מסוכרר 6.6 לאחרונה יש עליה בערכי הסוכר ל-7 ובבוקר בצום עלה ל150 160. אני לוקחת 3 גלוקופאז ביום הרופא המליץ לי להוסיף כדור בשם פורסיגה או זריקת ויקטוזה מכיוון שחוששת מתופעות הלוואי רוצה לקחת גנוביה100 מג ביום האם כדור זה יעזור לי והאם אין לו תופעות לוואי קשות? או האם יש כדור אחר שיכול לעזור .יש לציין שלחץ דם תקין וכן ערכי כולסטרול

מיכאלה שלום כל האופציות שציינת עשויות לסייע. היתרון בפורסיגה וויקטוזה זה ירידה קלה במשקל והגנה לבבית. לגנוביה לעומת זאת אין תופעות לוואי. יש לקבל החלטה מושכלת עם הרופא שלך. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת