תנגודת לאינסולין האם ניתן להפסיק עם גלוקומין?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

13/09/2019 | 16:30 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 36 עם תנגודת לאינסולין כבר 10 שנים לוקחת גלוקומין 1 ביום. הסוכר בבדיקות הדם מאוזן, וגם כן הסוכר 4 חודשים אחורה... רק שגם כשאובחנתי עם תנגודת לאינסולין הכל היה בנורמה, וזה אובחן רק בהעמסת סוכר. מאז ירדתי במשקל. יש לי לרדת עוד 10 קילו, אבל אני תוהה האם אולי יש סיכוי שהתנגודת לאינסולין חלפה ואני סתם ממשיכה עם הכדור? וכיצד הכי כדאי לבדוק את זה? להפסיק לתקופה עם הגלוקומין ואז לעשות העמסת סוכר? תודה

קשה לבדוק ולהוכיח תנגודת לאינסולין. זו תופעה שמגיעה לרוב עם עודף משקל. ואני לא ממליצה להפסיק גלוקומין, בטח בלי להתייעץ עם הרופא שלך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת