מחלת גרייבס -שילוב של מרקפטיזול עם יוטירקס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

23/08/2019 | 00:46 | מאת: בר

שלום ד״ר בת 26,מילדות סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ללא טיפול בשל רצון להכנס להריון החלו לתת לי טיפול היתי מטופלת במשך שנה ביוטירקס במינונים שונים ,באמצע התהליך היה איזון לחודש חודשיים לאחר מכן נכנסתי לפעילות יתר חזרתי על הבדיקה מספר פעמיים ועדיין הראה כי אני בפעילות יתר, באולטרסאונד נמצא כי מצאים להשימוטו ..בבדיקת tsi לנוגדנים נמצא לי ערך של 1900 הרופאה שלי אמרה שזה המון וזה מחלת גרייבס ונתנה לי מרקפטיזול ..אמרה שהטיפול בו חייב להמשך במשך שנה ,כעת אני חצי שנה כבר מטופלת במרקפטיזול במינונים שונים ..הגעתי לאיזון פעם אחת ומיד אחר כך נכנסתי לתת פעילות שממשיכה כבר 3 פעמים לאחר בדיקות כל כמה שבועות וזאת תוך כדי הורדה של מינון ,יש לציין שהרופאה הגיעה איתי למינון מינימלי כעת 5 מג 5 פעמים בשבוע ,ועדיין אני בתת פעילות ..היא אמרה שאני נמצאת במצב בעייתי וכרגע המליצה לי לשלב בנוסף למרקפטיזול יוטירקס 50 מג 5 פעמים בשבוע , ולחזור על בדיקת Tsi וביקשה לא להפסיק את המרקפטיזול כי אנחנו עלולים לחזור לאותה הנקודה בה התחלנו את התהליך ולחזור לפעילות יתר , אציין שאני מאוד רוצה להכנס להריון ראשון והרופאה אסרה עליי בכל תוקף והסבירה לי את ההשלכות ושכדאי להמנע כרגע שאלתי ,איך את רואה את הדברים ? האם הטיפול לטעמך נכון ? האם נהוג לשלב יוטירקס ומרקפטיזול יחד ? בעצם שני כדורים שנוגדים אחד את השני ..אודה להתייחסותך

בר שלום אכן נהוג לעיתים לטפל בשילוב תרופתי שכזה. מעבר לזה זו לא שאלה שניתן לענות עליה כאן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת