הסבר פשוט כדי שאוכל להשלים את ההבנה שלי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/07/2019 | 07:21 | מאת: יעקב

דר שלום הרי סכרת נקראת תנגודת אינסולין כי התא בעצם מתקשה לקבל את הסוכרים לו הוא זקוק ולכן מגיע עוד אינסולין מהלבלב על מנת לדחוף אותו פנימה. הכדורים בעצם מדרבנים את הלבלב לייצר עוד אינסולין כדי לספק כוח לסוכר הגבוה שיש בדם. )זה בערך בשפת העם מה שקורה פלוס מינוס השאלה היא למה בעצם פעילות גופנית טובה? ד"ר אם תוכלי בבקשה להסביר ברמת הפשטות מה הפעילות הגופנית תורמת האם להכנסת הסוכר לתא? בלי צורך באינסולין האם בייצור אינסולין האם היא תורמת לתא להתרוקן האם היא תורמת לסוכר להעלם מהדם? תודה על פועלך

יעקב שלום פעילות גופנית משפיעה על רמות הסוכר בעיקר דרך הניצול שלו בשרירים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת