בדיקות לסוכר כללי כדי שלכולם יהיה ידע נוסף

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/07/2019 | 16:11 | מאת: יעקב

ד"ר שלום כמה שאלות כלליות שלדעתי יוכלו לעזור להרבה אנשים לכן לא אכתוב לגביי באופן ספציפי . א. אם אכלתי ארוחת ערב האם בדיקה אחרי 6 שעות צום אמורה להיות גבוהה יותר מאשר בדיקה אחרי 8 שעות ( ברמה של 108 אחרי 6 שעות ו 97 אחרי 8 שעות) מהו הטווח הנכון בשעות לתוצאה אמינה ? ב . האם חרדה קלה מתוצאת הבדיקה בבדיקה ביתית יכולה להעלות את הסוכר בעשר או חמש עשרה נקודות ? ג. מה עדיף לקביעה האם תוצאה של של A1C או תוצאה של בוקר ? תודה מראש על פועלך

יעקב שלום רמת הסוכר אמורה להיבדק אחרי 8 שעות צום ומקסימום 12 שעות. סטרס בהחלט מעלה את רמות הסוכר. ה A1C נותן ממוצע של הסוכר ב 3 חודשים אחרונים לעומת בדיקת סוכר בצום שמשקפת את הסוכר באותו רגע, אך צריך לוודא שאין בעיות אחרות שמטות את רמת ה A1C. כ"כ למשל סוכרת חדשה עדיין לא תעלה את ה A1C אבל כן תשתקף בבדיקה בצום

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת